Verhaal achter het uiteindelijke ontwerp

Nadat ik wist wat mijn uiteindelijke werkstuk zou worden heb ik hout en de led strip ingekocht en ben ik een mal gaan maken door middel van de cnc frees. Hiermee heb ik de golf uit de plank gehaald en daarna heb ik de delen die nog bijgewerkt moesten worden met de bandschuurmachine bijgewerkt.

Vervolgens heb ik de groef waar de lamp in zou komen afgetekend en gekeken of ik deze positie de lichtinval mooi vond en of het niet te dicht op de rand zou zitten. Nadat ik tevreden was met de positie heb ik op de stationairfrees een andere veiligheidskap gemonteerd en de groef in een proefstuk gefreesd.

Zodra ik tevreden was met de breedte en diepte van de groef heb ik hem in mijn lamp gefreesd. Hierna heb ik met behulp van CASA, een IronCad tekenprogramma, een boormal gemaakt zodat ik zeker weet dat de gaten die je in de muur boort overeen komen met de gaten die in de lamp zitten.

Ik heb vervolgens de groef van de lamp met behulp van beitels bijgewerkt waar nodig en en gaten waar de mal hebben gezeten opgevuld met vloeibaar hout.

Hierna heb ik de gaten geboord met behulp van de boormal en heb ik heel de lamp opgeschuurd tot korrel 180.

Als laatste heb ik de lamp twee keer geolied en tussen de lagen door opgeschuurd met korrel 220.