Verhaal achter mijn proeven

Als eerste ben ik gaan kijken naar de vorm door de lamp in het klein te maken van maquettefoam. Ik heb van elke vorm en de planken één klein model gemaakt.

Daarna heb ik besloten dat ik de rollende golf het mooiste vind vanwege de eenvoud en heb deze golf in de cnc frees uitgefreesd als proefmodel.

Ook heb ik gekeken naar de belichting voor de lamp. Ik heb onderzocht op welke plek ik het mooiste vind en of het licht ook in de vorm kon buigen wat ik in gedachte had. Ik had in gedachte om de verlichting op de achterkant van de lamp aan te brengen en dan de lamp een stukje van de muur te hangen, ik kwam er alleen al snel achter dat dit idee niet mogelijk zou zijn vanwege de vorm van de golf.

Ik heb gekeken naar hoe ik de lamp wel kon gebruiken door het op proefhout te plakken op verschillende plekken. Zo heb ik onderzocht of ik de lamp op de onderkant of bovenkant wilde, de voor of achterkant, vooraan of achteraan en of het licht ook een mooi effect zou geven op de muur.

Ik heb uiteindelijk gekozen om de lamp aan de onderkant aan te brengen en vrijwel aan de achterkant. Zo krijg je een mooi effect en kan de lamp volledig tegen de muur hangen.